Wednesday, July 27, 2011

i t s O C T O d a r l i n g

Sekarang July
Mggu depan dah masuk Ogos dan Ramadhan
Lepas Ramadhan, Syawal pulak
Lepas Syawal, Oktober pulak.

Pejam celik pejam celik mmg dh tak lama dh "towards it" on Octo
Lagi 2 bulan purnama lagi.
alhamdullilah urusan pertama HIV test, isi borang nikah, tgkp gmbar nikah sudah selesai
urusan lain-lain mcm kartu undangan, pelamin, segala baju jugak telah selesai.
urusan yg kecik kecik seperti packing the goodie and gift sedikit dikit belum selesai.

menjelang Sept urusan pos mengepos dan jemput menjemput bermula.
ya ampun..tiba tiba rasa tak percaya umor duopuluhan ++ akan menamatkan zaman bujang
waktu study dulu penah target akan menamatkn zaman bujang pada umor duopulohsembilan
kiranya target tu awai la sikit dari target zaman study.

selepas Octo perjalanan hidup akan bermula berubah.
tanggujawab pula akan bertambah dan berubah.
makna dengan kata lain, haruslah bersedia ke arah itu.

mudah mudahan dipermudahkan segala urusan menjelang Octo dan hari hari selepas Octo.



tiba tiba ada gambar ni kan




actually nak sgt pelamin DIY seperti ini tetapi malangnya location majlis yg jauh amat susah untuk kwn aku dtg nk buat.
btw, sapa sapa yg berminat bole click kat link kat bawah
for more info or nk tanya utk quotation pun tak pe..
she's ok with that.
feel free to see all the photos.


akhir kata, mudah mudahan segala urusan bagi bulan Ramadhan, Syawal dan Zulkaedah serta segala urusan dipermudahkan oleh Allah swt.
amin...

Ms Linie


Sunday, July 10, 2011

Jangan Membazir

last week just have my weekend at Penang.
Biasalah trip anak-anak ini.
Excited lebih pada cikgu sendirikan.
the last place which is yg paling klimaks di antara semua tempat shopping at Feringgi Night Market.
Wewoooooooooooo..mmg tak sabar.
tp apakan daya mmg tak bole nak boros sgt lah sbb kene savings untuk membina masjid.
siap ada org pesan lg, miss tlg ye jgn membazir.
so, noted.
ingat tak xnk beli apa2 but akhirnya beli jugak this things.
tp tak membazir bcause this thing byk sgt kegunaannya.
this is call handbag hanger.
cute kan?
at 1st die letak harga rm25 and after tawar menawar both of us (Nesma) dpt rm8.
so why not kan buy this thing sbb bole hanger handbag at ofis, kedai makan, dlm class and etc.
i decided to buy 2handbag hanger.
One for me
and One more for mama.

 handbag hanger

 one for me and one for mama
the pinkand yellow tu pun cute kan

 this is how u can use it
wewoooooooo...u all can see my handbag more organize after using handbage hanger.

i also found another blog sell handbag hanger and there is a lot of design..butterfly pun ada.
feel free to buy and shopping here

alhamdullilah, i managed to spend MYR36.00 at Feringgi Nite Market.
anak-anak mcm biasalah dieorg borong mcm2.
ada yg beli topi, eyewear, tshirt and handbeg.
pic of this trip will update soon.

Ms Linie