Thursday, May 31, 2012

Minggu yang sibuk
Minggu yang sama la ada final exam
Minggu yang sama la jugak budak budak ni masuk balik
Minggu yang sama jugak kakakku nk bertunang
Minggu yang sama jugak kene pergi kursus.


Tp minggu apa pun request suami harus dituruti
Requestnya nk makan lamb chop.


Nahhhhhhh!!!
Lamb chop sepinggan utk Suamiku..



Minggu yang sama jugak request breakfast pulak.


Nahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
Breakfast sepinggan jugak...


Moral of the story, kalau nk masak boleh je.rajin dgn tak rajin je sbb menu diatas not less than 20minutes je.






Mdm Linie

Thursday, March 8, 2012

Tuah

Bak kata org tuah ayam nmpak dikaki
tapi tuah manusia sapa yg tahu.
tuah aku pulak dapat barang dari skuad perodua era fm

cerita dia cenggini.
disebabkan aku cuti, aku mls nk masuk opis, kanak-kanak ni nak sangat tengok carrymark dieorg padahal yg bkn fullmark pun kan
aku pun suruh dieorg datang umh.
setel sudah kes carrymark aku mntk tlg si gundut ni yg rambut kerinting dlm gambar ni tlg hantar aku jap nk beli brg dapur kt insahniah.
lps setel beli dieorg ckp.
" eh miss, ada skuad perodua era la"
aku ckp jom la kita pegi.
at first aku suruh dieorg turun dulu.
malu gila kot..aku org paling last turun dari kete.









 nmpak tak si gundut yg tengah2 tu.







Ms Linie

Wednesday, March 7, 2012

the other side of me

tgk gambar bwh ni
   
yg paling bwh skali tu       

the first trial wearing jubah in public yo
memang dh lama teringin nk pakai but since there is no events or acara yg sesuai utk dipakai.
jadinya selamat merasmikan jubah ni sempena menghantar En Ruslan Halim menunaikan umrah.
Bini En Ruslan rilex jer pakai baju kurung aku terhegeh hegeh nk pakai jubah padahal nk menghantar je pun kan.
Si Enchik Frederick Hilmi pulak aku paksa pakai baju ala Yasin penyanyi Nur Kasih tu kononnya ye nk satu concept malam ni.concept islamic.
Puiiiiiiii....nasib baik Enchik Frederick Hilmi tak pakai kopiah.
kalau tak dh macam org Niger masuk Islam pulak kan.
dari awal aku dh warning.no..no..no.. syg..jgnnnnnnnnnnnnnnnn
jadi sila lihat gambar upload dibawah.
konon nk pakai hitam sbb nk kurus padahal memang gemukkkk kan.tgk pipi tu.dh tak nmpak pipi.
posingla senget ke, apa ke memang aku gemuk.ye mengaku..
enchik frederick tu tak abes2 dgn beg crocodile bundle die.
rungsing aku.


Ms Linie



Friday, March 2, 2012

Tuesday, February 7, 2012

indeed need a V A C A T I O N

entry kali ni more in to vacation dan percutian.
alang-alang pergi kenduri kahwin alang-alang jugaklah menyinggah ke Singapore.
tujuan utama nk pegi wedding rakan sedegree tiba-tiba dtg idea nk melangkau ke Singapore.
at last berjaya jugak.
mcm biasa drive from AOR to JHB.
thank god Mak Bie sudi give us free accommodation and hospitality 5 star to us.


bergerak malam kamis tiba di JHB lebih kurang pukul 6am.solat subuh terus tido.
bangun2 mak bie dh prepare our lunch.yummy...asam pedas johor.
next destination is JPO.
konon-konon nk shopping segala bagai tp tak beli pun cuma tlg beli utk org pesan saja.
sila lihat ilustrasi dibawah




habis sakan shopping at JPO balik rumah mak Bie balik.mandi and solat.
next destination utk mlm Jumaat is Pasar Karat JB.
sgt best sbb byk gila barang bundle yg branded.
at last dpt pancing handbeg Charles and Keith rm 30.(pic tak ada.insyallah will upload later)
sila jugak tgk gambar dibawah



the next day is Jee wedding.
sila juga lihat di gambar bwh
serious the pelamin and the bride cantik gila kan.


















 the end of our journey is Singapore
what i like about SIN is the cleanliness of the country and the MRT system mmg convenience
yg tak suka bila duit SIN lagi mahal dari duit kita.
time tu tgk je la kan.
and teh o ais pun rm4.nasi briyani gmbr bwh tu rm 12 ya.
sila juga lihat gmbar di bawah

















end of our journey.
next is Kapas Island
Koh Lipe
Batam  
Jakarta and Bandung.
enjoy..

Ms Linie