Monday, August 15, 2011

Iftar

Ever since Ramadhan begans, Iftar hanya dirumah je.
Tak pernah ber Iftar di luar.
Btw, what is Iftar?


ftar (Arabicإفطار‎), refers to the evening meal when Muslims break their fast during the Islamic month of Ramadan. Iftar is one of the religious observances of Ramadan and is often done as a community, with people gathering to break their fast together. Iftar is done right after Maghrib(sunset) time. Traditionally, a date is the first thing to be consumed when the fast is broken.


Ramadhan ke 11 baru Iftar di luar tp tak jauh mana pun.
Alor City sudahh..
Cadang-cadangnya sampai nk makan Ikan Bakar di Kola Perlis tp memandangkn plan pun tiba-tiba so aku pun ajak Enchik untuk try Indonesian cuisine.
Akhirnya kt sini la kiteorg berIftar


Yes ayam penyet..Berkurun tggu restoran ni nk bukak dari budak-budak aku tak grad smpai ada yg dh grad baru die bukak.
nampak tu Halalan Thayyiban.Halal tuh



eh sape pulak ni?model spenda apa..


gaya mcm nk ambik gambar kedai tp sebenarnya nk ambik no fon kedai ni.lps ni just call untuk reservation

menu for the day ayam penyet set+soda gembira.
ini b4 makan..


ini after makan. see nasi tak luak tp ayam luak pulak kan.kononn sgt diet tp ayam habes la pulak


ini pinggan Enchik Faiz ya bukan pinggan aku..tengok bpe gelas air kesemuanya..
4 gelas..


nasib baik sedap kalu tak rasa tak berbaloi.
tiba tiba pulak dpn restoran ayam penyet ni ada kedai Tat Nasi ayam mai la pulak Chef wan dgn Danny x factor berbuka kat situ.
jakunn sebentar sbb tak penah tgk Chef Wan dpn mata kan tapi mmg tak kuasa nk ambik gambar.
tapi kalu tak da org mmg aku p terkam Chef Wan tu ambik gambar.
MOtif???


Dpt juga beriftar bersama Enchik Faiz tp bukan berdua ye..bertiga..
Lps ni cuba untuk mencari peluang berdua tu.


Ni nk promote Wang Solo ayam penyet ni.
Mmg best and korang should try.Harga pun affordable.
Set ayam penyet+nasi+terung+tauhu+tempe only rm5.50
soda gembira (bandung+soda) rm3.50.
murahkan..rm 10 je..
dari kite berhabis kat bazaar tu belum tentu tau mana sedap its worth it to iftar here.
hehehehehehe..


Best of try ye..


Ms Linie

4 comments:

  1. so sweet picture banner tu. terang lagi bersuluh kulit muka yg sgt flawless gebu gebas itewww hahaha

    ReplyDelete
  2. saya sangat enjoy membaca blog anda~

    ReplyDelete